fredag 6 april 2012

Cykellycka

Har haft en ganska stressig första vecka vid universitetet med klassrumsbyten och lärare som inte dykt upp. I stort sett har all information om kurserna hittils varit fel, men vi har lyckats hitta rätt ändå. Nu har vi alltså bestämt vilka kurser vi faktiskt ska ha, och det blir till största delen grammatik: grammatikproblem för utländska studerande, grammatikövningar och språkinlärningsstrategier med tyngdpunkt på grammatik. Så har vi också en kurs om interkulturalitet i språket. Det kommer m.a.o. att bli en intressant och intensiv termin och förhoppningsvis kommer vi att vara experter på konjunktiv I och II, passiv och indirekt tal när vi är färdiga här!

Nu är också allt pappersarbete färdigt, vi har skrivit under hyreskontraktet och registrerat oss som invånare i Greifswald. Nu återstår bara bibliotekskort och användarnamn till universitetets nätsidor.

Jag överraskades av att universitetet är så olika jämfört med Vasa, här finns t.ex. inga datasalar. Det finns några datorer i biblioteket, men de är endast till för att söka litteratur på, och det finns inga printrar. Det finns också några datorer vid andra fakulteter, men de ligger inte ens i närheten av de byggnaderna vi har föreläsningar vid. När man är van vid att det finns en datasal på varje våning av varje byggnad känns det konstigt att man ska söka upp en "copyshop" inne i stan för att man ska kunna printa. Det är inte lika modernt här som i Vasa, om man säger så.



En av byggnaderna vid uni. (crappy pic, I know :D)

En föreläsningssal i "traditionell" stil ;)



På onsdag kväll hälsades vi välkomna av Auslandsamt (=international office) vid Café Koeppen. Efter den officiella hälsningen gick vi på Welcome Party till Club9. Det var roligt att få träffa andra utbytesstudenter i en mer avslappnad miljö, men man fick återigen konstatera hur dålig man är på small-talk. Vi kände oss helt utmattade efter några timmars mingel :D


Igår var den första ordentligt soliga dagen, det var marknad på torget och en massa folk överallt. Vi satt vid en uteservering och njöt av kaffe och Apfelstrudel med glass. Man måste ju ta vara på vädret ;)
Vi var ute hela eftermiddagen, cyklade till ett fint naturreservat och promenerade i skogen. Greifswald är faktiskt mångsidigt!




Duktiga Hanna joggade medan
 jag och Aida cyklade :D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar