torsdag 12 april 2012

uppdatering

Har hunnit med ganska mycket den senaste veckan, har varit på Flohmarkt och på påskbrunch med andra utbytesstudenter, har fikat en massa (ja, jag säger fika nuförtiden), och har självklart också studerat lite :) Det har också  börjat bli lite varmare här, igår inleddes skinnjackssäsongen och jag cyklade t.o.m. utan vantar!



Flohmarkt <3 Så mycket jag vill ha, men hur ska man få hem allt?




Denna clutch råkade fastna i händerna idag när vi egentligen sökte efter ett ställe att luncha på...



Pappersarbetet, eller organisatorisches som vi säger här, tycks aldrig ta slut. Idag har vi fixat bibliotekskort och användarnamn till skolans interna system.Vi cyklade iväg på jakt efter biblioteket och Rechencentrum, och råkade hitta sjukhuset i samma veva (såg en helikopter landa på taket, wau). Universitetsbiblioteket befinner sig på det "nya campuset", alltså utanför staden, medan vårat campus ligger inne i centrum. Vi blev verkligen överraskade över hur nytt och modernt allting faktiskt är där, det går inte ens att jämföra med vårat. Det nya campuset är ägnat för ämnen såsom fysik, biokemi och medicin, vilket inte är någon överraskning. Pengarna går ju alltid till de naturvetenskapliga ämnena, ingen bryr sig om oss stackars humanister...



Universitetsbiblioteket. Space Age jämfört med Campus Innenstadt. Här finns datorer!



Anyway, vi lyckades alltså få både kort och användarnamn. Gubben som hjälpte oss med det var ganska häftig, det var He Lederveste och tobak som gällde... Folk är så konstiga här, man får i stort sett röka överallt, men Gud bevare om man skulle råka ha på sig ytterjackan i biblioteket. Det är strängt förbjudet att ha med sig jacka och väska in i biblioteket, allt ska förvaras i skåp. Det finns dock inga lås på skåpen, så önskar man bevara sina värdesaker tryggt, ska man ha med eget lås. Dafuuuq?

Ja, man blir inte klok. Nu skulle man kanske kunna tvätta kläder... Eller dricka kaffe.





1 kommentar: