tisdag 19 juni 2012

Tisdag

Får se hur många blogginlägg jag orkar skriva ännu innan jag åker hem, utbytesperioden börjar nämligen lida mot sitt slut. Nästa vecka skrivs alla tenter, sedan har vi en vecka ledigt och så bär det av hemåt. Vi kommer att tillbringa en dag i Berlin innan vi flyger tillbaka, det blir ett passande avslut på resan :)

Vi har påbörjat papperskrig nummer två nu också, suck. Allt som anmäldes i början ska nu avmälas (varför kan det inte heta det? På tyska är det anmelden/abmelden, så praktiskt!). Så ska vi också sälja cyklarna, lite svårt nu eftersom det är lågsäsong för erasmusar och andra nyinflyttade. Alla åker hem och nästa termin börjar först i oktober. Men det fixar sig.

Annars sker det inte så mycket för tillfället, vi har fullt upp med att plugga till tenterna. Ska tröska igenom en hel mapp full med vetenskapliga texter och definitioner. As if, satsar som vanligt på anteckningarna :D Men det är så mycket att komma ihåg, semantiska och pragmatiska grunder för genusbestämning, anglicismer i tyskan, germanismer i andra språk, lexikaliska tvetydigheter... Precis lika torrt som det låter :) Vi ska skriva samma prov som tyskarna, hmmm... Man tycker ju åtminstone att läraren skulle ha överseende med att tyska inte är vårt första språk och därför ha lättare bedömning för oss, men det ser vi ju först efteråt :D


Till sist några bilder från i söndags när vi var till djurparken. Den var liten och skabbig och jag tyckte synd om de flesta djuren. Som vanligt.



Kängururna hade det bra i den stora hagen...



...bisamråttorna likaså...



...men den stackars falken som inte kunde flyga var fastbunden :(



Tvättbjörnen var supersöt <3



 Kalkonen som var lös skrämde livet ur oss med sitt hotfulla beteende. 



Imorgon tar jag, Maddie och Hanna en välförtjänt paus i pluggandet och sticker iväg på tågresa i förbundslandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar